HTML

OpSys

Olykor van kedvem kipróbálgatni olyan operációs rendszereket amelyek nem annyira közismertek. Megnézegetem, hogy mit lehet kezdeni velük, mennyire gyorsak. Egyszerű hétköznapi felhasználó szemszögéből próbálom mindezt megtenni.

Közben Bagoj Úr is csatlakozott a szerzők közé...

Friss topikok

  • bagoj.ur: Szia Mindenki, aki olvasta a blogot! Olvassátok továbbra is az Opsyst, mert érdekes marad ezután ... (2008.08.10. 21:39) Ami mindenkinek jár...
  • mavo: Az új load-balancerünkben már SD kártya van. :-) (2008.03.14. 13:16) Milyen is a Jó VAS?
  • bagoj.ur: Ez jó ötlet, csak össze kéne szedni pár tipikus tevékenységet. Ami eszembe jut: hálózat beállítása... (2008.02.29. 14:03) Mit is kellene csinálni?
  • six: Ez most a linux kernelre épül, vagy valamilyen sajátra? Az látszik, hogy valami posix-származék...... (2008.02.26. 13:14) Haiku

Címkék

bsd (1) desktopbsd (1) gos (1) haiku (1) hardver (2) install (1) kde (1) linux (1) reactos (1) vas (2) Címkefelhő

Planetsys cikkei

Nincs megjeleníthető elem

Mit is kellene csinálni?

2008.02.15. 08:39 szucsjoee

Nos, ma elkezdtem kattogtani a következő kivesézendő operációs rendszernek nevezhető programcsomagot és rájöttem, hogy céltalan a dolog, hisz nincs egy jól felépített tesztelés gondolatsor. Ezért a következőt kérem mindazon látogatóktól, akiket minimálisan is érdekel a téma /ketten már biztos vagyunk bagoj.ur-al/, hogy írják már ide, hogy szerintük milyen nyomvonalon kellene ezt végrehajtani.

A vas paraméterei:

  • Laptop
  • Cpu 1,5 Ghz
  • Ram 1 GB
  • Tárhely közel korlátlan

Virtuális gépben futnak a kedvesek

  • VMware

Az én ötletem a következő

  • Boot live cd-ről , ha van
  • Live CD desktop izlésessége
  • Install a 4GB-s partícióra /Történések, idők/
  • Alapértelmezett desktop, és programcsomagok, de itt is mit vegyünk etalonnak?
  • Összkép
  • Hálózati kommunikáció

Szóval ez a kis szösszenet remekül tükrözi a fantáziámat és ezért is nyúlnék a köz fantáziájához.

5 komment

Címkék: vas linux hardver

A bejegyzés trackback címe:

https://opsys.blog.hu/api/trackback/id/tr50340020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peter 2008.02.15. 10:18:43

Ha nincs ötlet az alkalmazások összeállítására, akkor az Ubuntu népszerűségi felmérése lehet kiinduló alap:

popcon.ubuntu.com/

Ebből külön a grafikus, külön a szerver alkalmazásokat valahogy.

Lehetne mérni a boot sebességet a lehető legkevesebb és legtöbb defaultban feltett szolgáltatással.

Egyébként jó lenne, ha raknátok fel több screenshotot!

szucsjoee 2008.02.15. 10:20:56

A screenshotok számát semmi perc alatt nőveljük és köszi az észervételt meg a tippet

six · http://www.sixweb.hu 2008.02.17. 21:27:12

Szerintem nem kell erőltetni a túlságosan objektív környezetet, csak annyi a lényeg, hogy mindig ugyanúgy csináld. A neten sok írás kering a "kipróbáltuk" kategóriában, egyik sem tud objektív lenni, valakinek a Makkosiksz és az ahhoz hasonulás tetszik, valakinek az olyan elvadult ablakkezelők, mint pl. a ctwm - nem igazán tudsz ezeknek az embereknek egyformán írni. Nekem most éppen az Asus EEE PC-jén futó X felület tetszik (icewm és az arra ráültetett dolgok), mert az 1Ghz-es procin bebootol 10-15 másodperc alatt.

maniac 2008.02.24. 20:14:20

Gondolom, még nem késő hozzászólni: számít esetleg az, hogy a zárt drivereket, kódekeket, formátumokat, fájlrencereket (ntfs, ....) kezeli-e a rencer vagy se? Meg az is jó lenne, ha tipikus feladatok végrehajtását pontoznátok, például egy menüs dvd film felírásához mit kellett felrakni, mennyire volt egyszerű, aztán támogatja-e a wifit alapból stb.

bagoj.ur 2008.02.29. 14:03:00

Ez jó ötlet, csak össze kéne szedni pár tipikus tevékenységet. Ami eszembe jut: hálózat beállítása (automatizált-e, ha nem, mennyire bonyolult), bluetooth/wifi támogatás, telefon-szinkronizáció a naptárral, milyen gyorsan tudod az összes email-fiókodat beállítani, menüs DVD-írás, DVD-írás bin/cue-ből, mp3/mac/flv lejátszás megoldása, kéne valami HD felbontású film lejátszás teszt is, illetve jó ötlet volt Joee-től a teszt CD mindenféle fájl formátumokkal.
süti beállítások módosítása